נהג אגד שגדף קטין יפצה אותו ב- 15,000 ש"ח

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

א 1547/00, קליצ'ינסקי איגור (קטין) נגד נגולה אמיר

בימ"ש השלום בחיפה קבע, כי נהג אגד אשר גדף קטין, שעלה לאוטובוס בו נהג, למטרת נסיעה למרכז בריאות הנפש בטירת הכרמל, יפצה אותו בסך של 15,000 ש"ח.

השופט דניאל פיש קבע, כי הדברים שנאמרו על ידי הנהג לתובע 1 היו משפילים, פוגעים ומיותרים, גם אם נאמרו על רקע מחלוקת באשר לרכישת כרטיסים. " אמירה כלפי קטין הנמצא בטיפול רפואי נפשי הנוסע למרכז רפואי לטיפול כי, "אני יודע לאן אתה נוסע, אתה נוסע לבית החולים של המשוגעים. אני אגיד להם והם יזריקו לך..." חורגת מגבול המותר של ויכוח או חילופי דברים כאשר הדברים נאמרים על ידי נהג האחראי ליתן שירות לציבור הנוסעים בתחבורה ציבורית".

נפסק, כי גם אם מדובר במעידה חד-פעמית, היה בדברים שאמר הנהג כלפי התובע 1 כדי להוות לשון הרע כלפיו.

עוד נקבע, כי לא חלים הסייגים הכלולים בחוק איסור לשון הרע, לרבות מעשה של מה בכך.

א 1547/00, קליצ'ינסקי איגור (קטין) נגד נגולה אמיר

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך